Het voorspel

De reis naar Sofia (BUL) is goed gegaan. We hebben er vier dagen over gedaan. De eerste twee dagen hebben we ruim 700 km per dag afgelegd. De derde dag door Kroatië schoot niet echt op (op verschillende plekken hebben ze daar nog geen snelweg en moet je door dorpjes) dus toen het zeven uur ’s avonds en donker was en we nog anderhalf uur moesten rijden hebben we maar een hotel gezocht. Dus de vierde dag (vandaag) hoefden we nog maar 160 km te rijden; we waren er al om half twee vanmiddag ondanks het feit dat we hebben uitgeslapen, op ons gemak gereden hebben en een uitgebreide plas en koffie pauze halverwege hebben genomen.

Eerste dag regen gehad, tweede dag door Oostenrijk veranderde dat boven in de bergen in natte sneeuw bij een temperatuur van 3 graden. Gisteren alleen wat motregen gehad maar het was wel erg koud; ondanks dat het zo’n 8 graden was voelde het kouder aan als in de bergen van Oostenrijk. Vandaag blauwe luchten met schaapjeswolken en stralende zon; goed te doen.

Vanmiddag de vier motoren van de grote aanhanger gehaald (zijn van de watjes die met het vliegtuig zijn gekomen.). Het hele clubje is nu compleet; 11 motoren en 13 rijders (twee duopassagiers). Motoren bestand: Yamaha FJR1300A + XT600e + TDM900, Honda African twin (2 x) en zes BMW’s. Dat laatste is natuurlijk wat minder.

Totaal gereden:

  • Km stand bij vertrek uit Budel: 149.800
  • Km stand bij aankomst: 152.000
  • Gereden: 2200 km

Morgen begint de eigenlijke toertocht en gaan we de grens naar Turkije over en verder door naar Istanbul waar we zullen ovenachten. Ben benieuwd of de Turkse douane zich tot treitertjes laat verlagen i.v.m. de perikelen bij de Turkse ambassade in Nederland. We zullen het wel zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *